İLANLAR.RURUSYA'NIN EN GÜNCEL İLAN PORTALI  -  RUSYA'YA AÇILAN PENCERENİZ

RUSYA GENEL BİLGİLER

Dünya giderek küçülmekte ve ülkelerarası ekonomik ve turistik amaçlı ziyaretler artmaktadır. Kuzeyimizde bulunan Rusya Federasyonu ile de ikili ticaret ve turistik amaçlı geziler gelişmektedir. Türk iş adamları Rusya Federasyonu’na giderek işyeri açarak veya Türkiye’de ürettikleri ürünleri satarak Türkiye-Rusya Federasyonu arasındaki ticari ilişkileri büyütmektedir. Türkiye’den Rusya Federasyonuna, Rusya Federasyonu’ndan Türkiye’ye ziyaretler giderek yoğunluk kazanmaktadır. Her iki ülke arasında ihracat yapılmaktadır.

Türkiye’den tekstil, dokumacılık, gıda, kimyasal ve otomotiv sanayi ürünleri Rusya Federasyonu’na ihraç edilirken Rusya Topluluğundan ise doğalgaz, petrol, demir-çelik ürünleri gibi ürünler ithal edilmektedir.

Turistik amaçlı da her iki ülke arasında tarihsel, kültürel, dinlenme ve eğlenme amaçlı seyahatler yapılmaktadır. Turizm konusunda Turizm Bakanlığı Müsteşarı ile Rus Federal Turizm Ajansı Başkanı 8 Haziran 2010’da Ortak turizm eylem planı bildirisi imzalamışlardır. 2010 yılında 3 milyonun üzerinde Rus turist Türkiye’ye gelmiştir.
Ticari ilişkilerin gelişmesi gidiş-gelişleri de arttırmış, turistik geziler artmış ve bu dostluk çerçevesinde her iki ülke de vize uygulama işlemlerinde değişiklik yapmışlardır.
Bu değişikliğe göre; Rusya Federasyonunda vizesiz olarak diplomatik pasaportu olanlar en fazla 90 gün ikamet ve seyahat hakkına sahiptir. Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus pasaportu olanlar toplam 180 gün içerisinde en fazla 90 günü aşmamak kaydıyla, her giriş için 30 günü geçmeyen turistik ve iş görüşmesi amaçlı seyahatleri vizeden muaftır. Kararı uygulamaya girmiştir.

Rusya'ya gidecek Türk vatandaşlarının pasaportlarının yeni ve yıpranmamış olmasına, pasaport süresinin bitmesine en az 6 ay olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, 7 iş gününden fazla Rusya’da kalacak olanların Rusya’da kayıt yaptırmalarının zorunlu olduğu ve bu kaydı yaptırmaları bilinmelidir. Türkiye’ye gelecek Rus vatandaşları da vizesiz olarak 180 gün içinde 90 günü geçmeyecektir.

 

 
Sosyal Ağlarda Paylaşın: